Här tar vi upp vanliga frågor och funderingar kring hur man aktivitetsrapporterar till Arbetsförmedlingen, hur fungerar det med blanketter, deadlines och innehåll - och vad händer om man glömmer? Karriärkonsulten reder ut!
Varje månad ska du som är inskriven på Arbetsförmedlingen skicka in en aktivitetsrapport där du specificerar och beskriver de aktiviteter och steg du tagit för att närma dig arbetsmarknaden. Här går vi igenom vanliga frågor kring din aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen och vad du bör tänka på.
Hur skickar man in en aktivitetsrapport?
Det enklaste är att logga in på Mina sidor hos Arbetsförmedlingen. Där legitimerar du dig med e-legitimation och fyller i och redovisar månadens aktiviteter löpande. Detta är det snabbaste sättet på hur man skickar in en aktivitetsrapport. Du kan också fylla i din aktivitetsrapport på en pappersblankett och posta till Arbetsförmedlingen.
Exempel på innehåll i din aktivitetsrapport
Jobb och utbildningar du sökt (även spontanansökningar)
Studiebesök
Workshops och föreläsningar du deltagit i
Anställningsintervjuer du varit på
Rekryteringsträffar
Märk upp din aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen med arbetsgivare eller företag, det datum du sökte, vilken typ av tjänst det gäller och vilken ort det är fråga om.
På din profil på Arbetsförmedlingen kan du också hitta och gå igenom dina gamla aktivitetsrapporter, så att skriva utförligt och strukturerat hjälper också dig att få en överblick.
När ska man skicka in sin aktivitetsrapport?
Du kan skicka in din aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen mellan 1:e till 14:e varje månad, Detta är viktigt för att undvika att du förlorar ersättning. Om du skickar in aktivitetsrapport med post, se till att vara ute i god tid innan deadline.
Du aktivitetsrapporterar alltid för föregående månad, så om du skickar in din aktivitetsrapport i februari redovisar du januari månads aktiviteter.
Glömt skicka in aktivitetsrapport
Om du har glömt att skicka in din aktivitetsrapport kan du få en varning eller förlora ersättning under en period. Det är viktigt att du håller dig till din plan och deadlines, eftersom en glömd aktivitetsrapport kan leda till problem med din framtida ersättning.
Skriva aktivitetsrapport - hur många jobb krävs?
Din aktivitetsrapport bör innehålla minst 6 jobbansökningar per månad. Detta kan vara jobbannonser du har sökt eller spontanansökningar till företag där du anser att din kompetens passar.
Vad gör man vid sjukdom?
Blir du eller ditt barn sjukt ska du meddela det till Arbetsförmedlingen så fort som möjligt - redan första sjukdagen, annars får du ingen ersättning. Informera också din coach hos oss att du är sjuk eller vabbar.
Du behöver inte rapportera sjukdom i din aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen.
Var gör jag min aktivitetsrapport?
Du kan rapportera dina aktiviteter direkt på Arbetsförmedlingens hemsida under avsnittet "Mina sidor" eller göra din aktivitetsrapport via Arbetsförmedlingen blankett.
Commentaires